Dagindeling en wennen - Kinderopvang Simba

Dagindeling en wennen

Voor peuters is het fijn om duidelijkheid en regelmaat te hebben. Daarom werken we zoveel mogelijk met vaste gezichten op de groep en met een vast dagritme. Hierin is ruimte voor groepsactiviteiten in een grote of kleine groep en voor vrij spel, alleen en met andere kinderen. De activiteiten en het vrij spelen zijn gericht op het stimuleren van taal- en spraak, creativiteit, motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en cognitieve ontwikkeling. Spelenderwijs ontwikkelt uw kind zich steeds een stapje verder.

Tijdens een dagdeel op de peuteropvang komen aan bod: binnenkomen - afscheid nemen - vrij spel – opruimen - in de kring - eten & drinken - puk activiteit - voorlezen – knutselen - liedjes zingen - verjaardag vieren - toilet/verschonen - buiten spelen - schoenen en jassen aan.

Het wennen van nieuwe kinderen

Kinderen die voor het eerst naar de peuteropvang gaan, moeten allemaal wennen. Voor de een duurt het wennen op de groep wat langer dan voor de ander. Het verschil in gewenning kan bijvoorbeeld te maken hebben met de leeftijd en het karakter van het kind, of het wel of niet gewend is enige tijd bij de ouder weg te zijn, of het andere kinderen gewend is en of het al vaker contact met volwassenen gewend is

Een kind geniet pas van de peuteropvang, als het zich vertrouwd en veilig voelt. De pedagogisch medewerkers zullen uw kind hierin begeleiden. Zij werken op vaste dagdelen waardoor uw kind vrijwel altijd een vertrouwd gezicht ziet. Meestal moet een kind wel 4 tot 6 weken wennen. Per kind kijken we samen met u wat de beste manier van afscheid nemen is.  Vaak is het beter om niet te lang te blijven, maar om iets eerder terug te komen. U kunt afspreken met de pedagogisch medewerkers om even te bellen hoe het gaat.

IMG_5340.3

Mijn kind inschrijven

Schrijf je eenvoudig online in.

IMG_5325.1

Bereken je opvangkosten

Gemakkelijk en snel.

IMG_6727.1

Ik heb een vraag

Wij helpen je graag!

Scroll naar boven